Pomoć – Online edukacija – Modul 1

Kako da koristim online edukativni modul 1?

Da bi pristupili online edukativnom modulu 1 u okviru Platforme KFE, potrebno je da imate registrovan korisnički nalog koji je odobren i aktivan.

Samo registrovani članovi imaju pristup edukativnom modulu koji je aktivan od 29.03.2021. do 04.04.2021.

Nakon definisanog perioda online edukacije biće aktiviran online test (05.04.2021. – 08:00-20:00 časova) koji će takođe biti dostupan samo registrovanim članovima.

1.

Prijavite se na vaš korisnički nalog preko linka PRIJAVA.

Kod mobilnih uređaja, klikom na 3 vodoravne linije u gornjem lijevom uglu stranice otvarate glavni meni sa opcijom / linkom PRIJAVA.

2.

Stranica za prijavu sa popunjenim korisničkim podacima. Upisano korisničko ime (vaš broj licence ili e-mail adresa) i vaša lozinka. Potvrđena i reCaptcha verifikacija.

3.

Nakon uspješne prijave, pristupili ste vašem korisničkom nalogu. U okviru naloga, na samom dnu stranice, imate aktivan link sa opisom PLATFORMA (PRISTUP ZA ČLANOVE). Kliknite na link!

4.

Pristupili ste dijelu sa edukacijama. Trenutno je aktivan dio sa ONLINE EDUKATIVNIM MODULOM 1 i ONLINE TESTOM koji će biti aktiviran 05.04.2021.

Online edukativni modul 1 sa prezentovanom edukacijom ULOGA FARMACEUTA U SAMOMEDIKACIJI biće aktivan do 04.04.2021. (20:00 časova). Nakon tog perioda edukativni modul 1 sa video edukativnim sadržajem biće deaktiviran, da bi 05.04.2021. u 08:00 časova bio aktiviran online test koji će biti dostupan svim registrovanim članovima sve do 20:00 časova.

5.

Klikom na link / dugme PRISTUP EDUKATIVNOM MODULU dostupna vam je online edukacija sa video (slajd) fajlom i dodatnim propratnim informacijama.

6.

Stranica sa online edukacijom sadrži video fajl. Video fajl je sastavljen od slajdova koji predstavljaju online edukaciju nakon koje se pristupa testu koji će biti aktivan 05.04.2021.

7.

Kako da koristite video (slajd) fajl?

Video se automatski učitava u okviru stranice i spreman je za korišćenje (pregled). Video fajl ne sadrži zvuk i isti je onemogućen. Ukupno trajanje video fajla je 2:35 min.

Video player ima jednostavne komande koje su slične kao i kod većine video player-a.

Video startujete klikom na dugme sa plavom strelicom (1) koje se nalazi na sredini video fajla ili klikom na Play dugme (2) u donjem lijevom uglu u okviru komandne trake.

8.

Da bi nesmetano koristili video sadržaj i odvojili vrijeme za pregled određenog slajda, koristite opciju PAUZIRANJA (3) ponovnim klikom na Play dugme koje prelazi u dugme za Pauzu. Kada ponovo želite da nastavite sa pregledom, ponovo kliknite na dugme za Pauzu koje prelazi u Play dugme i video nastavlja prikazivanje sadržaja.

9.

Klikom na dugme za PODEŠAVANJE u donjem desnom uglu kontrolne trake, možete mijenjati brzinu prikazivanja video fajla, iako najbolje bi bilo da ostavite NORMAL brzinu.

10.

Ukoliko želite da uvećate video preko cijelog ekrana, kliknite na opciju za uvećavanje. Klikom na ESC na tastaturi, vraćate se na normalnu veličinu video fajla.

Važna napomena: Imajte u vidu da je video edukacija aktivna do 04.04.2021. (20:00 časova) i da nakon tog perioda neće biti dostupna sve do okončanja online testiranja / testa koji će biti aktiviran 05.04.2021. (08:00 časova)!

Portal KFE - Cookie